; ;
Namibia 2018
 

Winter in Afrika

(Er is ook een Nederlandse versie)

This year I've evaded the heat wave in the Netherlands by traveling to Namibia in the midst of the African winter. Winter in Namibia means: pleasant weather, but it can get chilly in the night. The best time to travel and see a lot.

The diary I kept during the trip is in Dutch, as is the route description. But to view the selection of the best photos on Flickr no knowledge of Dutch is necessary.

The route I've traveled measured 4333 km (without excursions) and can be viewed is in detail via:

Download one of the files and view it in Google Earth. Alternatively, copy the address of one of the links and paste it in the online viewer to view the route.

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Winter?

Winter in Namibië. Overdag aangename temperaturen, het is eigenlijk nooit onder de 20 graden geweest of boven de 30, al kon het in de vroege ochtend soms fris zijn. Zeker de eerste kampeernacht in de Kalahari woestijn viel dat erg tegen; de kledingwinkels in het volgende stadje hebben daar extra klandizie aan overgehouden. Maar hoe koud was het werkelijk? Mijn fotorugzak was als experiment uitgerust met een temperatuursensor; moest van mijn baas om ervaring op te doen met het internet of things. Die heeft gemeten (temperatuur / kampeerplaats):
8 - Stampriet/Kalahari
12 - Fish River Canyon
5 - Duwiseb
8 - Sesriem (1)
8 - Sesriem (2)
8 - Brandberg
13 - Twyfelfontein
8 - Palmawag (1)
9 - Palmawag (2)
15 - Epupa (1)
17 - Epupa (2)
15 - Opuwo
11 - Kamanjab
10 - Etosha (1)
7 - Etosha (2)
Harde cijfers - maar kloppen ze ook met onze ervaring? De nachten aan het begin van de reis voelden inderdaad een stuk kouder aan, en in Epupa voelde het zelfs 's zomers aan (voor Nederlanders). Maar dat het in Etosha net zou koud was als aan het begin van de reis? Blijkbaar waren we toen al zo gewend aan het weer dat het ons niet meer is opgevallen. Of de temperatuursensor heeft in sommige nachten niet de juiste luchttemperatuur gemeten. Dat is een goede aanleiding voor een nieuwe vakantie om het experiment nog eens over te doen...

Eerder verschenen al: