; ;
Dagboek

Proeverij

Om als toerist een goed beeld te krijgen van een vreemd land kun je niet volstaan met het bekijken van mooie gebouwen. Je moet ook de nodige lokale gerechten proeven. Allemaal, als het even kan. Soms is dat even doorbijten, maar in Busan hebben ze het ons gemakkelijk gemaakt. En gezond, volgens de verhalen.
Je schrijft hotteok, wat in onze oren klinkt als hot dog. Voluit heet de lokale specialiteit ssiat hotteok. Het is een pannekoekje (hebben ze overal in Korea) met siroop dat is ontstaan door suiker met de pannekoek mee te bakken. Dat wordt opengeknipt en gevuld met allerlei gezonde noten en zaden.

Heerlijk. Machtig ook. Zo machtig dat ik (gelukkig) niet meer toekom aan het proeven van al die rare zeebeesten die op de vismarkt te verkrijgen zijn en die er veel minder smakelijk uitzien. Dat moet dan maar de volgende keer dat ik weer in Busan ben. Of ik daar rouwig om ben?