; ;
High Tech Reizen

Mijn foto's op Flickr

Inhoudsopgave
Mijn foto archief
Foto's op mijn website
Informatie over een foto
Downloaden van foto's
Foto's op de kaart

Mijn foto archief

Het bewaren van mijn foto's heb ik uitbesteed aan Flickr. Daar komen al mijn foto's terecht na een reis, en soms al tijdens het reizen. De meeste blijven verborgen en zijn alleen voor mij te zien, maar ik maak meestal een selectie van de beste foto's voor iedereen zichtbaar. Daarvan staat op Flickr een overzicht; bij de reisbeschrijving op mijn website staat een verwijzing naar de selectie voor die reis.

In Flickr staan de foto's in collecties en uiteindelijk in albums. Per reis is er één collectie met daarin twee andere collecties: All pictures met daarin een album per reisdag, en Selection (of de naam van de reis) met daarin de beste foto's, vaak per thema in albums ondergebracht.

Je kunt een album via de overzichtspagina bekijken, als slideshow of door op de eerste foto te klikken en dan verder te bladeren.

Foto's op mijn website

Zodra de foto's op Flickr staan zal mijn website die foto's gaan gebruiken. Naast foto's in het dagboek verschijnen rechtsboven naast de foto grijze bolletjes:
Als je daarop klikt dan krijg je de foto op Flickr te zien.

Informatie over een foto

Als je in een album op een foto klikt of vanuit mijn website bij een foto uitkomt, dan toont Flickr een pagina waarin als eerste de foto te zien is. Onder de foto staat informatie over de foto, bijvoorbeeld bij deze foto:

Downloaden van foto's

Als je heel erg enthousiast bent over alle foto's in een album kun je ze downloaden via een knop rechtsonder op de titelfoto van het album:
Je krijgt dan een zip file met de originele foto's, op volledige grootte. Je kunt ook een losse foto downloaden vanaf de pagina de foto; je kunt dan de grootte kiezen:
Mijn foto's zijn te gebruiken onder een creative commons licentie.

Foto's op de kaart

De selectie van de beste foto's van een reis kan vaak ook vanuit een kaart bekeken worden. Op de pagina van de reis staat dan een verwijzing (KML link) naar een bestand waarin niet alleen de afgelegde route maar ook de foto's zijn opgenomen.