; ;
Dagboek

Wijn

Een rode draad door de vakantie was de wijn. Australië is een groot wijnland, er zijn verschillende streken waar wijn geproduceerd wordt. Door de verschillen tussen de streken smaken de wijnen steeds anders. Omdat ze ook de vrijheid hebben en nemen om een wijn uit verschillende druivensoorten samen te stellen, is de variatie enorm. In veel restaurants en café's was een keur van wijnen - ook per glas - te koop, in elke streek weer andere. Heerlijk.

Het is dan ook niet verrassend dat je bij elke supermarkt een behoorlijke keuze in wijn hebt. Maar op het laatst had Woolworths - de lokale Appie - toch nog een verrassing in petto. De zaak tegenover het hotel staat niet in een bijzondere buurt, maar heeft wel een bijzondere aanbieding:

Deze flessen lagen in het rekje met prijzen vanaf 200 dollar (ruim 150 euro). Ik kan me voorstellen dat Australiërs graag een wijntje drinken omdat ze er zoveel van hebben, maar deze flessen had ik hier niet verwacht. In Nederland maar eens kijken of dat bij onze dranksupermarkten ook zo is...