; ;
Dagboek

Onafhankelijkheid

Het is eigenlijk gek hoe sommige processen zo onopgemerkt verlopen. Ooit was Namibiƫ voorpaginanieuws toen het nog Zuidwest-Afrika heette en er een hevige strijd gevoerd werd door Zuid Afrika en de onafhankelijksstrijders van SWAPO. Sinds 1990 is het een onafhankelijk land met SWAPO aan de macht, maar de overgang van strijd naar onafhankelijkheid was blijkbaar niet zo opmerkelijk voor de wereld dan de voorafgaande strijd. Terwijl er toch een VN-macht bij betrokken was - blijkbaar speelden er andere zaken in Nederland.

Als laatste vakantieactiviteit het museum bezocht dat over die periode gaat. De ideologie van de SWAPO druipt van de panelen, maar dat hoort ook zo bij zo'n museum. De historie wordt door de overwinnaars geschreven.

Dit verhaal had als laatste een foto moeten hebben van het Reiterdenkmahl, een Duits standbeeld die een actie herdacht die nu heel erg fout gevonden wordt. Helaas, her standbeeld is verplaatst naar een museum dat vandaag gesloten is. Reden om toch nog eens in Wi ndhoek langs re gaan?