; ;
Dagboek

Leeuw teveel, te weinig

Twee verschillende attracties op het programma vandaag die uiteindelijk veel overeenkomsten bleken te hebben. De eerste was een bezoek aan een van de zeeleeuwenkolonies die langs de kust te vinden zijn. Er zijn nogal wat beesten in zo'n kolonie; gidsen spreken over enkele duizenden en we hadden het idee dat ze allemaal thuis waren. Het is altijd een feest om deze dieren bezig te zien, voor zover ze niet lui in de zon liggen. Bij deze kolonie was een houten voetpad gemaakt om door de kolonie te kunnen lopen. Al die toeristen konden de zeeleeuwen niet verstoren, het leek wel alsof we er niet waren.

De tweede geplande attractie was een wandeling naar de white lady, wat eigenlijk een jongen schijnt te zijn. Het betreft een rotsschildering. Maar in de buurt zijn leeuwen gesignaleerd die zich wel schijnen te doen alsof wij mensen er zijn. Ondanks onze bezweringen dat we ook graag een leeuw op de foto hebben, wil de reisbegeleider daar niet aan beginnen.

Maar er is een troostprijs: we zitten in de enige lodge/hotel waar ik ooit geweest ben die een telescoop te leen heeft. Eens kijken of we vanavond enkele leuke onderwerpen in het sterrenbeeld Leeuw kunnen bekijken...