; ;
Dagboek

Neushoorn

Een van de lokale attracties is de zwarte neushoorn. Hij zit in de buurt, maar het is niet eenvoudig hem te zien. De beste manier is een heuse rhino-tracking.
Je vertrekt nog in het donker om bij zonsopkomst in het leefgebied van rhino's aan te komen. In stoere jeeps doorkruis je het gebied over paden die nauwelijks paden mogen heten. Aan boord ook trackers, professionele spoorzoekers die de gids helpen bij het vinden van neushoorns.
Opwinding bij de gids en de trackers: verse sporen van een neushoorn! Ze scannen de omgeving op andere sporen en overleggen welk verhaal de sporen vertellen.
We trekken verder de wildernis in. Het ene landschap is nog mooier dan het andere. Steeds weer berichten over verse sporen, maar nog geen neushoorn in zicht. Na een paar uur rijden en wachten op de berichten van de trackers lijkt het alsof we geen succes zullen hebben. Maar dan... een neushoorn is gezien door de trackers. We kiezen positie op de top van een berg. En ja hoor!
De meesten zien nog net een rennende neushoorn in de verte verdwijnen. Hij rent in mijn beeldveld maar ik zie hem niet, het is een stipje in het landschap. De gids maakt met mijn toestel een foto: hij loopt er echt! Waarom wijst hij niet gewoon waar het beest te vinden is? Ik blijf kijken todat de gids meldt dat hij weg is. Heb ik m toch nog gezien?